Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 7.3g51kcal0g0g5.8g0g
Hunaja 14g45kcal0.1g11.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 11g15kcal1.3g0g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g44kcal1.3g8.9g0.2g0.4g
Leivinjauhe 1g1.7kcal0.1g0.4g0g0g
Hasselpähkinä 3.2g21kcal0.4g0.1g1.9g0.6g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 29g11kcal0g2.1g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g377kcal6.4g45.2g18g3.2g
Valittu annoskoko78g189kcal3.2g22.6g9g1.6g
Annoskoko puolitettuna39g94kcal1.6g11.3g4.5g0.8g
Arvot/100g100g241kcal4.1g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101623