Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)27g8.5kcal0.9g1.2g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma8g25kcal0g5.9g0g0g
Hiiva 2g1.5kcal0.3g0g0g0.1g
Vehnäjauho, sunnuntai17g60kcal2.1g12.2g0.4g0.5g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)8g30kcal0.9g6.1g0.2g1.1g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g8g11kcal1.1g1.1g0.3g3.8g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g8g24kcal0.8g4.9g0.2g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana157g322kcal12.2g62.8g2.2g13.4g
Valittu annoskoko78g161kcal6.1g31.4g1.1g6.7g
Annoskoko puolitettuna39g81kcal3.1g15.7g0.6g3.4g
Arvot/100g100g206kcal7.8g40.1g1.4g8.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153