Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g13g19kcal1.6g0g1.3g0g
Sokeri7.5g31kcal0g7.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.8g20kcal0.6g4g0.1g0.2g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.1g6.9kcal0g1.7g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g21g31kcal0.1g7.4g0.1g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g10g16kcal0.7g1.6g0.7g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 12g30kcal0.2g0.4g3.2g0g
Kiivi kuorittu 3.2g1.5kcal0g0.2g0g0.1g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 3.5g2.6kcal0g0.5g0g0g
Tomusokeri 1dl=60g0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g317kcal6.4g47.4g10.8g0.6g
Valittu annoskoko78g159kcal3.2g23.7g5.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna39g79kcal1.6g11.9g2.7g0.2g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.3g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122759