Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 21g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g6.9g1.9kcal0g0.4g0g0.2g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g21g65kcal0.5g15.8g0.1g1.6g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g21g72kcal0.5g17.5g0.1g0.4g
Kuivahiiva, annos 11g0.6g2.1kcal0.3g0.2g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl2.1g7.2kcal0.3g1.2g0.1g0.2g
Pellavansiemenrouhe,Risetti3.4g17kcal0.9g1.1g1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g355kcal5g72.4g5.2g6.8g
Valittu annoskoko78g177kcal2.5g36.2g2.6g3.4g
Annoskoko puolitettuna39g89kcal1.3g18.1g1.3g1.7g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.4g3.3g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140049