Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g7.9g57kcal0g0g6.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 6.1g7.6kcal0.7g0g0.5g0g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Ruislese (10g)2.1g4.3kcal0.3g0.5g0.1g0.8g
Vehnäjauho, sunnuntai14g48kcal1.6g9.7g0.3g0.4g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Puolukka 16g6.1kcal0.1g1.1g0.1g0.4g
Maitorahka, Valio, 0,313g8.6kcal1.5g0.6g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)11g6.9kcal0.3g0.5g0.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 3.2g4kcal0.3g0g0.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2.1kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g327kcal9.6g35.2g16g3.2g
Valittu annoskoko78g164kcal4.8g17.6g8g1.6g
Annoskoko puolitettuna39g82kcal2.4g8.8g4g0.8g
Arvot/100g100g210kcal6.1g22.5g10.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143557