Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi21g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2.1g1.6kcal0.3g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0.6g2.1kcal0g0.5g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)17g55kcal2.4g9.9g0.5g2.1g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g34g120kcal4.3g23.8g0.7g1.1g
Voi, 1 tl, 5 g2.1g16kcal0g0g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g388kcal14g68.4g5.8g6.6g
Valittu annoskoko78g194kcal7g34.2g2.9g3.3g
Annoskoko puolitettuna39g97kcal3.5g17.1g1.5g1.7g
Arvot/100g100g249kcal9g43.9g3.7g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577