Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1.8g7.4kcal0g1.8g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl7.6g26kcal0.2g0.2g2.6g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g10g55kcal0.8g5.4g3.3g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g40g56kcal1.4g8.4g1.8g0.1g
Mansikka,pakaste Rainbow19g6.6kcal0.1g1.3g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g301kcal5g34.2g15.6g1g
Valittu annoskoko78g151kcal2.5g17.1g7.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna39g75kcal1.3g8.6g3.9g0.3g
Arvot/100g100g193kcal3.2g21.9g10g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148100