Katkarapupiirakka VHH

Taikina:
250 g. rahkaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 ½ dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta (tai fiber huskia)
1,5 tl suolaa
2 rkl pellavasiemenrouhetta
Tilkka öljyä (voiteluun, n. 5 g)

Täyte:
200 g katkarapuja
2 dl smetanaa ( =kermaviiliä :) )
2 kananmunaa
pätkä purjoa
tilliä
valkopippuria
suolaa

Sekoita ainekset, levitä piirasvuokaan (halkaisija n. 27 cm). Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Alkuperäiseen reseptiin kuului lisäksi 100 g juustorastetta.

Ja smetanaa kermaviilin tilalle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 283 grammaa

Pullamursu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maitorahkavalmiste 0,2% (Ehrmann)17g10kcal1.5g0.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 15g22kcal1.9g0g1.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen6.9g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Speltjauho puolikarkea (Sunspelt)5.5g19kcal0.7g3.8g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.3g3.1kcal0g0g0.3g0g
Katkarapu,Euroshopper (pakaste)14g11kcal2.3g0g0.1g0g
Purjosipuli 2.1g0.5kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 14g54kcal0.3g0.3g5.8g0g
Pellavasiemenrouhe (Pellavainen), annos 5g1.7g4.9kcal0.5g0g0.3g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g255kcal14.8g11.2g16.4g1.6g
Valittu annoskoko78g128kcal7.4g5.6g8.2g0.8g
Annoskoko puolitettuna39g64kcal3.7g2.8g4.1g0.4g
Arvot/100g100g163kcal9.5g7.2g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=150240