Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g40g24kcal0.6g5.2g0g0.4g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g10g11kcal1.7g0.2g0.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g6.7g1.9kcal0g0.4g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)6.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g4.2g2.5kcal0g0.2g0.2g0g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl6.7g8kcal0.2g0.2g0.7g0g
Rypsiöljy 0.3g2.4kcal0g0g0.3g0g
Hillosipulisäilyke 3.3g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g107kcal5.2g13.8g3.4g1.6g
Valittu annoskoko78g54kcal2.6g6.9g1.7g0.8g
Annoskoko puolitettuna39g27kcal1.3g3.5g0.9g0.4g
Arvot/100g100g68kcal3.3g8.8g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725