Peruna-kikihernecurry

Kuori ja lohko perunat ja hienonna kuoritut sipulit.

Höyrytä tai keitä perunat kovan kypsiksi.

Hauduta sipulia, inkivääriä ja valkosipulia (sekä chiliä) muutaman minuutin ajan öljyssä paksupohjaisessa kattilassa.

Lisää juustokumina, korianteri, paprika, kurkuma ja kikherneet.

Hauduta muutama minuutti.

Lisää ananasmehu, keitetyt perunat, garam masala ja herneet.

Hauduta viitisen minuuttia.

Mausta suolalla, sitruunamehulla ja tuoreella korianterilla.

Vinkki:
Voit lisätä curryyn halutessasi turkkilaista jogurttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 300 grammaa

Project2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g29g18kcal0.4g3.8g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)4.9g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.5g4.4kcal0g0g0.5g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 12g16kcal1g2.1g0.2g0.6g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g13g6.9kcal0.7g0.7g0.1g0g
Inkivääri, tuore, silputtu1.3g1kcal0g0.2g0g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaa 2,5 %, vähälaktoosinen, ei lisätty d-vitamiinia 10g5.9kcal0.3g0.5g0.2g0g
Chili paprika punainen0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Kurkuma, annos 2g0.1g0kcal0g0g0g0g
Ananasmehu (2dl)6.5g3.3kcal0.1g0.8g0.1g0g
Garam Masala Spice Mix, Santa Maria, 44g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana157g115kcal5.4g17g2.2g2g
Valittu annoskoko78g57kcal2.7g8.5g1.1g1g
Annoskoko puolitettuna39g29kcal1.4g4.3g0.6g0.5g
Arvot/100g100g73kcal3.4g10.9g1.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156337