Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g31g99kcal4.8g20.6g0.9g3g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g15g55kcal2.2g9g1.1g1.4g
Ohrasuurimo 15g49kcal1.3g9.6g0.3g1.2g
Oivariini, 60 (100g)1.9g11kcal0g0g1.1g0g
Tattarisuurimo / -jauho 15g49kcal1.8g9.2g0.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g525kcal20.2g96.8g7.4g13g
Valittu annoskoko78g263kcal10.1g48.4g3.7g6.5g
Annoskoko puolitettuna39g131kcal5.1g24.2g1.9g3.3g
Arvot/100g100g337kcal12.9g62.1g4.7g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810