Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 13g19kcal1.6g0g1.3g0g
Sokeri 7.7g31kcal0g7.7g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g2.1g7.3kcal0.1g1.7g0g0.1g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g1.8g6kcal0g1.5g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.2g4.4kcal0.2g0.1g0.3g0.4g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA12g19kcal0.9g1.9g0.8g0g
Pandan tumma suklaa 150 g9g48kcal0.4g4.7g2.9g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl24g86kcal0.5g0.6g9.1g0g
Sokeri 3.6g15kcal0g3.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.9kcal0g0.7g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g479kcal7.4g45.6g28.8g1g
Valittu annoskoko78g240kcal3.7g22.8g14.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna39g120kcal1.9g11.4g7.2g0.3g
Arvot/100g100g307kcal4.7g29.2g18.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173905