Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 5.6g40kcal0.1g0g4.5g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.3g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g14g9kcal1.5g0.6g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%2.8g4.4kcal0.1g0.1g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g68kcal2g13.8g0.2g0.7g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.8kcal0g0.4g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g19g6.6kcal0g1.4g0.1g0.3g
Siirappi 2.2g6.7kcal0g1.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g385kcal7.4g63.2g10.4g2g
Valittu annoskoko78g192kcal3.7g31.6g5.2g1g
Annoskoko puolitettuna39g96kcal1.9g15.8g2.6g0.5g
Arvot/100g100g246kcal4.7g40.5g6.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948