Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)40g139kcal4.8g27.4g0.8g2g
Vesi, vesijohtovesi 25g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g6.3g21kcal1g0.3g1.7g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 1.7g3.3kcal0g0g0.3g0.1g
Kuivahiiva, annos 11g0.5g1.7kcal0.2g0.2g0g0g
Siirappi 0.6g1.9kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Auringonkukansiemen 2.1g12kcal0.5g0.3g1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g388kcal13g57.4g11g4.4g
Valittu annoskoko78g194kcal6.5g28.7g5.5g2.2g
Annoskoko puolitettuna39g97kcal3.3g14.4g2.8g1.1g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=212054