Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 8.3g60kcal0.1g0g6.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 10g12kcal1.1g0g0.9g0g
Kaurahiutale 3.3g12kcal0.5g1.9g0.2g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 11g37kcal1.1g7.5g0.1g0.4g
Sokeri 12g48kcal0g11.9g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g17g19kcal0.5g0.7g1.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.6kcal0g0.7g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Mustikka metsä- 17g7.3kcal0.1g1.1g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g399kcal6.8g47.8g19.4g2.4g
Valittu annoskoko78g200kcal3.4g23.9g9.7g1.2g
Annoskoko puolitettuna39g100kcal1.7g12g4.9g0.6g
Arvot/100g100g256kcal4.4g30.6g12.4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932