Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g38g23kcal0.6g5g0g0.3g
Voi 5.7g42kcal0.1g0g4.7g0g
Sipuli (kuorittu)3.8g1kcal0g0.2g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen15g5.1kcal0.5g0.8g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 5.7g19kcal0.1g0.2g2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.2g0.1g0.3g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.5g1.7kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g234kcal4.4g23.2g13.6g1.4g
Valittu annoskoko78g117kcal2.2g11.6g6.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna39g59kcal1.1g5.8g3.4g0.4g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.9g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254258