Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)32g10kcal1.1g1.4g0g0g
Hiiva 1.6g1.2kcal0.2g0g0g0.1g
Siirappi 14g41kcal0g10g0g0g
Vehnälese 1.9g4.4kcal0.3g0.3g0.1g0.7g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)7.7g29kcal0.9g5.9g0.2g1.1g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 21g72kcal2.1g14.6g0.3g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g315kcal9.2g64.4g1.2g5.2g
Valittu annoskoko78g157kcal4.6g32.2g0.6g2.6g
Annoskoko puolitettuna39g79kcal2.3g16.1g0.3g1.3g
Arvot/100g100g201kcal5.9g41.2g0.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881