Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 21g7.2kcal0.6g1g0g0g
Vesi21g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.5g29kcal0.9g5.9g0.1g0.3g
Tattarijauho, Myllynparas14g46kcal1.8g9.2g0.2g0.7g
Ruisjauho, 1 dl3g10kcal0.3g1.9g0.1g0.4g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.5g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.8g6.2kcal0g0g0.7g0g
Kananmuna kuoreton 9g13kcal1.2g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g223kcal9.6g36g4.2g2.8g
Valittu annoskoko78g111kcal4.8g18g2.1g1.4g
Annoskoko puolitettuna39g56kcal2.4g9g1.1g0.7g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23g2.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363