Yrttifocaccia

Ohjeesta tulee 2 isoa leipää
Uuni:200C, 20 min

taikina:
sekoita ensin
50g hiivaa
ripaus sokeria
1,5 dl käden lämp.

vettä
lisää
4 dl käden lämp.

maito
0,5 dl käden lämp.

oliiviöljy
2tl suola
2 tl sokeri tai hunaja
kuivattua yrttiä esim rosmariini 1rkl
n. 12-14 dl vehnäjauhoja
vaivaa n. 4 min
peitä liinalla ja anna kohota n. 30min,
kumoa taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa vielä pari min. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pitkulaiset pötköt.

Taputtele pötköt pellille pitkulaisiksi ja litteiksi pötköiksi.

Painele sormella taikinaan pieniä koloja ja peitä liinalla vielä 40 min.

pinnalle mausteöljy joka sivellään pullasudilla:
1dl oliiviöljy
1 valkosipulinkynsi
tuoretta yrttiä

päälle voi painella myös
fetaa
oliiveja
kirsikkatomaatteja

päälle myös
suolaa!

Jäähdytä paistamisen jälkeen ritilällä ilman liinaa

Tulee tosi hyviä! :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1668 grammaa

Liza81
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 2.3g1.7kcal0.3g0g0g0.2g
Vesi7g0kcal0g0g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 19g6.3kcal0.6g0.9g0g0g
Oliiviöljy 2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 43g146kcal4.3g29.8g0.5g1.5g
Oliiviöljy 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g423kcal10.4g62.2g13.6g3.4g
Valittu annoskoko78g212kcal5.2g31.1g6.8g1.7g
Annoskoko puolitettuna39g106kcal2.6g15.6g3.4g0.9g
Arvot/100g100g271kcal6.7g39.9g8.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288192