Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)8.3g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 20g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 12g8.4kcal0g0.1g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g10g33kcal0.7g7.6g0g0.1g
Oliiviöljy 0.7g6.1kcal0g0g0.7g0g
Voi 0.7g5kcal0g0g0.6g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g1.4g0.8kcal0g0.1g0.1g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g8.8g2.6kcal0.1g0.4g0g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g17g20kcal3.7g0.2g0.6g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g157kcal9.2g17.6g4g0.6g
Valittu annoskoko78g79kcal4.6g8.8g2g0.3g
Annoskoko puolitettuna39g39kcal2.3g4.4g1g0.2g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.3g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290876