Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 3.1g10kcal0g2.5g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Tankoparsa, vihreä26g3.1kcal0.3g0.3g0.1g0.9g
Parsa 26g4kcal0.3g0.3g0.1g0.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g5.1g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Miniluumutomaatti, annos 250g13g2.6kcal0.1g0.4g0g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.5g4.5kcal0g0g0.5g0g
Ruohosipuli, tuore5.1g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana157g55kcal1.8g7.8g1.4g3g
Valittu annoskoko78g27kcal0.9g3.9g0.7g1.5g
Annoskoko puolitettuna39g14kcal0.5g2g0.4g0.8g
Arvot/100g100g35kcal1.1g5g0.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346