Äidin Omenapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sulata margariini ja lisää siihen vesi.

Vatkaa muna-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja rasva-vesiseosta.

Kaada taikina vuokaan ja lohko omenat pinnalle.

Ripottele pinnalle 2tl sokeria ja 2tl kanelia.

Paista 200 asteessa kypsäksi.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta19g70kcal2.5g13.6g0.4g0.7g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Sokeri 17g69kcal0g16.9g0g0g
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g6.6g48kcal0.1g0.1g5.3g0g
Vesi10g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.5g2.1kcal0g0.5g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 13g4.7kcal0g0.9g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g419kcal8g64.6g13.6g2g
Valittu annoskoko78g209kcal4g32.3g6.8g1g
Annoskoko puolitettuna39g105kcal2g16.2g3.4g0.5g
Arvot/100g100g268kcal5.1g41.4g8.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310095