Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 32g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 2.1g6.5kcal0g1.6g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 24g72kcal2.1g13.1g0.4g3.3g
Vehnäjauho puolikarkea 14g48kcal1.4g9.8g0.2g0.5g
Auringonkukansiemen 5.4g32kcal1.2g0.7g2.7g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g317kcal9.4g50.4g6.6g8.2g
Valittu annoskoko78g159kcal4.7g25.2g3.3g4.1g
Annoskoko puolitettuna39g79kcal2.4g12.6g1.7g2.1g
Arvot/100g100g203kcal6g32.3g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326525