Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl28g11kcal0.3g2.5g0g0g
Hiiva, 50g2.8g1.7kcal0.4g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma5.6g18kcal0g4.1g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g3.1g19kcal0.7g0.4g1.5g0.2g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi3.9g13kcal1.1g0.3g0.8g1.2g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g7.8g26kcal0.8g5.2g0.2g0.9g
Vehnäjauho puolikarkea 12g40kcal1.2g8.2g0.1g0.4g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g11g33kcal1g6.6g0.2g1.6g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g1.7g2.6kcal0.2g0.6g0.1g0.6g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)2.3g8.8kcal0.3g1.8g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g344kcal12g59.4g6g10.4g
Valittu annoskoko78g172kcal6g29.7g3g5.2g
Annoskoko puolitettuna39g86kcal3g14.9g1.5g2.6g
Arvot/100g100g220kcal7.7g38g3.8g6.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333492