Pohjoisafrikkalainen linssipata

Soul Kitchen blogista napattu ohje.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 400g tölkki tomaattimurskaa + 2rkl chilikastiketta, korvasin sen valmiiksi maustetulla chili-tomaattimurskalla.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin oliiviöljyä paistamiseen, vaihdoin sen rypsiöljyyn.

Muuten ohje on sama.

Pilko sipulit, porkkanat ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa.

Kuullota kasviksia öljyssä viitisen minuuttia.

Lisää mausteet, tomaattimurska, linssit ja kasvisliemi.

Laita pata uuniin 180 asteeseen. 20 minuutin jälkeen lisää kikherneet ja hauduta sitten pata kypsäksi.

Kokonaisaika on 40 - 60 minuuttia riippuen porkkanoiden koosta, ne saavat jäädä vähän napakoiksi.

Tarjoile korianterisilpun ja ranskankerman tai turkkilaisen jugurtin kanssa.

Etenkin jos pata tuntuu liian tuliselta, pieni ranskankerma/jugurttinokare lieventää makua.

Lisukkeena voit tarjota myös riisiä tai hyvää maalaisleipää mutta pata maistuu tällaisenaankin.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 444 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.7kcal0.1g0.8g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)8.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Chili paprika punainen0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g0.5g2.9kcal0g0.3g0.2g0g
Tomaattimurska, chilillä maustettu, Rainbow (370g)16g5.7kcal0.2g1.1g0.1g0.2g
Punainen linssi luomu (Urtekram), annos 100g6.2g22kcal1.7g3.2g0.2g0.6g
Vesi22g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g1.2g1.5kcal0g0.1g0.1g0g
Luomu kikherneet (Gogreen), annos 170g7.5g9kcal0.6g1g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g119kcal5.6g14.2g3.8g3.8g
Valittu annoskoko78g60kcal2.8g7.1g1.9g1.9g
Annoskoko puolitettuna39g30kcal1.4g3.6g1g1g
Arvot/100g100g76kcal3.6g9.1g2.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=336076