Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g0.8g4.4kcal0g0g0.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.2g4.1kcal0.1g0.8g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 59g18kcal0.3g3.2g0.1g1.1g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g7.9g4.8kcal0.1g0.4g0.3g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi7.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g63kcal1g9g1.8g2.2g
Valittu annoskoko78g32kcal0.5g4.5g0.9g1.1g
Annoskoko puolitettuna39g16kcal0.3g2.3g0.5g0.6g
Arvot/100g100g41kcal0.6g5.8g1.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343928