PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 9g3.8kcal0.9g0g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g14g5.6kcal0.6g0.8g0g0.1g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g17g12kcal2.1g0.7g0.1g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g14g5.4kcal0.1g0.9g0.1g0.4g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss10g3.5kcal0.1g0.4g0.1g0.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen14g4.5kcal0.5g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g70kcal8.6g7g0.6g1.8g
Valittu annoskoko78g35kcal4.3g3.5g0.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna39g17kcal2.2g1.8g0.2g0.5g
Arvot/100g100g45kcal5.5g4.5g0.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=359209