Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 16g3.6kcal0.3g0.4g0g0.3g
Lehtikaali 5g2kcal0.2g0.2g0g0.1g
Kesäkurpitsa zucchini 21g3.7kcal0.1g0.5g0.1g0.1g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi28g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g7g4.2kcal0.1g0.4g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g47kcal1.4g3g3g1g
Valittu annoskoko78g24kcal0.7g1.5g1.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna39g12kcal0.4g0.8g0.8g0.3g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g1.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612