Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu32g40kcal3.5g0.1g2.9g0g
Voi 12g85kcal0.1g0g9.5g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g23g120kcal2.1g6.8g9.4g1.4g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Hasselpähkinä 7.6g49kcal1.1g0.3g4.6g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g616kcal13.6g21.4g52.8g5.4g
Valittu annoskoko78g308kcal6.8g10.7g26.4g2.7g
Annoskoko puolitettuna39g154kcal3.4g5.4g13.2g1.4g
Arvot/100g100g395kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363