Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 46g409kcal0g0g46.3g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g20g26kcal2.6g0.1g1.6g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl3.4g4.8kcal0.2g0.3g0.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)3.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g882kcal5.6g1.4g96.4g0g
Valittu annoskoko78g441kcal2.8g0.7g48.2g0g
Annoskoko puolitettuna39g221kcal1.4g0.4g24.1g0g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.9g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485