Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen15g4.8kcal0.5g0.7g0g0g
Vesi3.6g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.5g0.4kcal0.1g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)2g4.4kcal0.3g0g0.4g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki18g10kcal1.5g0.9g0g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g18g62kcal0.9g13.6g0.1g1.3g
Omena, ulkomainen, kuorittu 21g9kcal0g2g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g183kcal6.6g34.6g1g3.6g
Valittu annoskoko78g92kcal3.3g17.3g0.5g1.8g
Annoskoko puolitettuna39g46kcal1.7g8.7g0.3g0.9g
Arvot/100g100g117kcal4.2g22.2g0.6g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273