Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 10g71kcal0.1g0g8g0g
Sokeri 14g58kcal0g14.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu18g23kcal2g0.1g1.6g0g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g27g94kcal0.9g21.7g0.3g0.8g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 6.7g8.2kcal0.3g0.3g0.7g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.8g3kcal0.1g0.1g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g522kcal6.8g74.8g21.6g2g
Valittu annoskoko78g261kcal3.4g37.4g10.8g1g
Annoskoko puolitettuna39g131kcal1.7g18.7g5.4g0.5g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.9g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=420822