Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g3.5g11kcal0.8g1.9g0.1g0g
Mung-papu, gogreen3.5g12kcal0.8g2.2g0g0.6g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g3.5g11kcal0.8g1.8g0.1g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g10g12kcal0.3g2.6g0.1g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g10g5.3kcal0.6g0.5g0.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g11g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Paprika, punainen15g3.9kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Ruokosokeri0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Oliiviöljy 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g2.3g0.6kcal0g0.2g0g0g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu0.4g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g152kcal7g22.4g4g2.2g
Valittu annoskoko78g76kcal3.5g11.2g2g1.1g
Annoskoko puolitettuna39g38kcal1.8g5.6g1g0.6g
Arvot/100g100g97kcal4.5g14.3g2.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060