Mansikkatorttu

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan.

3. Paista korppujauhotetussa piirakkavuoassa 10-15 min. 200 C:ssa.

Anna jäähtyä.

4. Vaahdota kermavaahto ja sekoita täyteaineet keskenään.

5. Levitä täyte pohjan päälle ja koristele mansikoilla.

Jos tortun laittaa kylmään muutamasi tunniksi ennen tarjoilua, täyte kiinteytyy.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1g0g
Sokeri 5.2g21kcal0g5.2g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai4g14kcal0.5g2.8g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 12g16kcal0.3g0.4g1.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl12g42kcal0.2g0.4g4.3g0g
Sokeri 2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Mansikka 31g14kcal0.2g2.6g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g269kcal5g28.6g14g1.4g
Valittu annoskoko78g135kcal2.5g14.3g7g0.7g
Annoskoko puolitettuna39g67kcal1.3g7.2g3.5g0.4g
Arvot/100g100g172kcal3.2g18.3g9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431709