Elisan siemennäkkäri

1 dl mantelijauhoja
2 kananmunaa
2 dl vapaavalintaisia siemeniä
(tässä auringonkukka, kurpitsansiemen ja pellavansiemen)
3 rkl psylliumia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi levyksi.

Levitys onnistuu parhaiten joko kostutetuin käsin tai toisen leivinpaperin avulla painellen.

Paista levyä 150 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Leipä rapeutuu jäähtyessään.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Tiinar64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe mandelpulver (Salliselta), annos 75g17g101kcal3.8g3.5g8.9g1.8g
Kananmuna kuoreton 19g27kcal2.4g0.1g2g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu8.7g47kcal2.1g1.6g4g0.3g
Pellavansiemen kokonainen 11g57kcal2.2g0.1g4.7g3g
Auringonkukansiemen 8.7g52kcal2g1.1g4.3g0.5g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g7.8g4.3kcal0.5g0.2g0.2g7.8g
Oliiviöljy 4.9g43kcal0g0g4.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g665kcal26g13.2g58g26.8g
Valittu annoskoko78g333kcal13g6.6g29g13.4g
Annoskoko puolitettuna39g166kcal6.5g3.3g14.5g6.7g
Arvot/100g100g426kcal16.7g8.5g37.2g17.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449107