Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 21g73kcal2.2g14.8g0.3g0.7g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 9g64kcal0.1g0g7.3g0g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Sokeri5.4g22kcal0g5.4g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 22g6.5kcal0.6g0.8g0g0g
Puolukka 9g3.5kcal0g0.6g0g0.2g
Raparperi 7.3g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Vesi3.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g346kcal6g44.6g15.2g2g
Valittu annoskoko78g173kcal3g22.3g7.6g1g
Annoskoko puolitettuna39g87kcal1.5g11.2g3.8g0.5g
Arvot/100g100g221kcal3.8g28.5g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=70068