Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 14g6.6kcal0.1g1.2g0g0.3g
Vispikerma Flora 20%18g39kcal0.5g0.9g3.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Sokeri 9g37kcal0g9.1g0g0g
Valkuainen (100g)3.6g1.5kcal0.3g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen7.1g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.9g24kcal0.7g4.9g0.1g0.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g3.6g2.3kcal0.1g0g0.9g0g
Sokeri 6g25kcal0g6g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen8.9g64kcal0g0g7.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g406kcal3.8g46.2g23.4g1g
Valittu annoskoko78g203kcal1.9g23.1g11.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna39g102kcal1g11.6g5.9g0.3g
Arvot/100g100g260kcal2.4g29.5g15g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147