Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)7.1g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g2.4g7.6kcal0.2g1.8g0.1g0.3g
Linssi-punainen (raaka)3.4g10kcal0.8g1.7g0g0.3g
Juuriselleri 4.8g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Palsternakka 5.4g3.4kcal0g0.6g0g0.2g
Oliiviöljy 0.7g6.3kcal0g0g0.7g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g7.1g2kcal0g0.4g0g0.2g
Valkokaali keräkaali 18g4.9kcal0.2g0.7g0g0.4g
Lihaliemi laimennettu 4.7g0.9kcal0g0.1g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.5g1.4kcal0.1g0.1g0.1g0g
Vesi24g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana157g82kcal3.2g12g1.8g3.2g
Valittu annoskoko78g41kcal1.6g6g0.9g1.6g
Annoskoko puolitettuna39g21kcal0.8g3g0.5g0.8g
Arvot/100g100g52kcal2g7.7g1.1g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251