Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1.9g14kcal0g0g1.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen23g7.5kcal0.7g1.1g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai34g121kcal4.1g24.4g0.7g1g
Hiiva, 50g3.8g2.3kcal0.5g0g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g7.6g4.4kcal0.7g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]7.6g11kcal1.1g1.1g0.3g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g318kcal14.2g54g5g9.2g
Valittu annoskoko78g159kcal7.1g27g2.5g4.6g
Annoskoko puolitettuna39g80kcal3.6g13.5g1.3g2.3g
Arvot/100g100g203kcal9.1g34.5g3.2g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427