AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 11g22kcal0.3g0.1g2.2g0.8g
Oliiviöljy 3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g2.5g10kcal0.6g0g0.8g0g
Parmesan formaggio da pasta1.9g8.6kcal0.8g0g0.6g0g
Chili, vihreä, tuore 1.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g3.1g0.9kcal0g0.3g0g0.1g
Spagetti, keitetty, öljyä 55g56kcal1.7g10.8g0.5g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana157g251kcal6.8g22.6g14.4g2.8g
Valittu annoskoko78g126kcal3.4g11.3g7.2g1.4g
Annoskoko puolitettuna39g63kcal1.7g5.7g3.6g0.7g
Arvot/100g100g160kcal4.3g14.4g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925