Kauraiset pellavasämpylät

Erittäin kuitupitoinen, hapanleipää muistuttava leipä:

1 l piimää
4 dl pellavansiemenrouhetta
4 kananmunaa
1 dl kauraleseitä
4 tl suolaa

Sekoita piimä ja rouheet, jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön, jotta saat taikinasta hapanta.

Sekoita joukkoon munat, suola ja kauraleseet.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia ja nauti!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Mixual

Janneaqui sanoi...

Hei, mielenkiintoinen resepti, mahtaa haitua paljon nestettä joten kalorit per paino ei pidä varmaan paikaansa- Oletko punninut valmiin leivän painon?

keskiviikko 23.01.2013 klo 17:00

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gefilus-piimä 1% rasvaa 56g23kcal1.9g2.1g0.6g0g
Kauralese 3.4g12kcal0.6g1.5g0.3g0.6g
Pellavansiemenrouhe,Risetti3.7g18kcal0.9g1.2g1.1g1g
Ruisjauho kokojyväjauho 3.1g9kcal0.3g1.7g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 12g18kcal1.5g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana158g160kcal10.4g13g6.8g4g
Valittu annoskoko79g80kcal5.2g6.5g3.4g2g
Annoskoko puolitettuna39g40kcal2.6g3.3g1.7g1g
Arvot/100g100g102kcal6.6g8.2g4.3g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=194478