Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 20g179kcal0g0g20.2g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Tomaatti, tuore75g15kcal0.4g2.8g0.2g1g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 100g318kcal24.4g45.7g1.9g8.9g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 8g8.7kcal0.6g1.3g0g0.2g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g7.5g30kcal0.2g1.5g2.5g0g
Korianteri, tuore, annos 20g10g2kcal0.2g0.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1560g1138kcal53.2g109.2g49.8g22.8g
Valittu annoskoko780g569kcal26.6g54.6g24.9g11.4g
Annoskoko puolitettuna390g284kcal13.3g27.3g12.5g5.7g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962