Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste15g0kcal0g0g0g0g
Voi 226g1638kcal2.7g0.9g183.5g0g
Manteli 113g695kcal27.2g7.5g61g8.1g
Vehnälese 9g21kcal1.2g1.4g0.4g3.4g
Psylliumkuitu, annos 6g7.5g3.8kcal0g0g0g6.2g
Kaakaojauhe sokeroitu 9g38kcal0.5g7g0.9g0.1g
Kahvijuoma, keskiarvo 23g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 226g745kcal4.5g6.8g79g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.9g7.5kcal0g1.9g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g75g388kcal7.5g17.2g32.2g0g
Raparperi 75g25kcal0.5g4.1g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1560g7125kcal88.4g93.8g714.2g37.8g
Valittu annoskoko780g3563kcal44.2g46.9g357.1g18.9g
Annoskoko puolitettuna390g1781kcal22.1g23.5g178.6g9.5g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905