Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 219g61kcal2.6g8.9g0.4g4.6g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)81g26kcal1.4g3.7g0.1g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g31g29kcal1.3g5.2g0.1g1.5g
Chili paprika punainen8.8g3.5kcal0.2g0.8g0g0g
Persilja2.2g0.3kcal0g0g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Paprika, punainen44g11kcal0.4g2g0.2g0.9g
Kasvisliemikuutio, Knorr4.4g12kcal0.4g0.4g1.1g0.1g
Porkkana 66g22kcal0.4g3.7g0.1g1.7g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)6.6g13kcal0g3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 263g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 44g13kcal0.4g2.2g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1561g389kcal14.6g61g4.2g20.2g
Valittu annoskoko781g195kcal7.3g30.5g2.1g10.1g
Annoskoko puolitettuna390g97kcal3.7g15.3g1.1g5.1g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325990