Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 202g1789kcal0g0g202.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g599g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Tomaatti, tuore749g152kcal4.5g28.5g2.2g10.5g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 999g3183kcal243.6g456.6g19g88.9g
Vesi4995g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 80g87kcal6.3g13g0.5g1.7g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g75g295kcal2.2g15g25.5g0g
Korianteri, tuore, annos 20g100g20kcal2g4g0.5g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15600g11374kcal532.8g1091.8g502.4g228.6g
Valittu annoskoko7800g5687kcal266.4g545.9g251.2g114.3g
Annoskoko puolitettuna3900g2844kcal133.2g273g125.6g57.2g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962