Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2861g1098kcal28.6g197.4g5.7g71.5g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g1717g5665kcal274.7g1064.4g34.3g103g
Kerma,kevyt 7%,flora1431g1145kcal14.3g64.4g100.1g0g
Aurajuusto486g1654kcal97.3g0g141.1g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g572g86kcal5.7g11.4g1.1g8g
Sipuli (kuorittu)572g155kcal7.4g27.5g1.1g9.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g46g48kcal3.6g7.5g0.3g0.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl86g773kcal0g0g85.8g0g
Mustapippuri 11g32kcal1.2g4.4g0.4g3g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15600g21309kcal865.6g2754g739.8g392.2g
Valittu annoskoko7800g10655kcal432.8g1377g369.9g196.1g
Annoskoko puolitettuna3900g5327kcal216.4g688.5g185g98.1g
Arvot/100g100g137kcal5.5g17.7g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276054