Lesesämpylät terveellisempi

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 320g238kcal42g3.5g1.3g22.1g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g1280g3712kcal128g729.6g29.4g256g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit448g1792kcal179.2g71.7g89.6g67.2g
Maito, Kevyt3200g1472kcal102.4g153.6g48g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen384g1766kcal76g3.8g160.9g117.5g
Kuorettomia seesaminsiemeniä (Gogreen), annos 350g128g755kcal33.3g11.5g70.4g15.4g
Ruokaöljy keskiarvo 320g2827kcal0g0g319.7g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1536g5376kcal184.3g1090.6g32.3g46.1g
Vehnälese 154g350kcal20.4g23.7g6.9g57.6g
Kaurakuitunen (Hirvelä), annos 50g38g47kcal2.8g6.2g1.3g26.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15616g36673kcal1536.8g4188.4g1519.6g1217.4g
Valittu annoskoko7808g18337kcal768.4g2094.2g759.8g608.7g
Annoskoko puolitettuna3904g9168kcal384.2g1047.1g379.9g304.4g
Arvot/100g100g235kcal9.8g26.8g9.7g7.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222218