Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1604g962kcal24.1g208.5g1.6g14.4g
Bataatti, kuorittu 1153g934kcal18.1g194.1g0.6g34.6g
Porkkanaraaste 200g1847g499kcal11.1g97.9g3.7g46.2g
Lanttu 1712g494kcal17.1g78.8g5.1g30.8g
Palsternakka 1496g951kcal7.5g176.5g6g67.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15624g7680kcal155.8g1511.6g34g386.6g
Valittu annoskoko7812g3840kcal77.9g755.8g17g193.3g
Annoskoko puolitettuna3906g1920kcal39g377.9g8.5g96.7g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=90513