Salmiakkikeksit

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit sekaisin ja lisää muna.

Rouhi turkinpippurit, tai käytä turkinpippuri crushia, ja lisää taikinaan yhdessä muiden kuivien kanssa.

Lisää kinuskikastike ja sekoita tasaiseksi.

Tee lusikalla pieniä nokareita pellille ja paista.

Uuni 200 astetta ja noin 8 min.

Käytännössä kahdeksan minuuttia voi olla melko pitkä aika, koska turkinpippuri palaa helposti, ja maistuu silloin aika...

palaneelta.

Alatason koin itse hyväksi ja 6 minuuttia riitti, mutta uunit ovat erilaisia.

Näppärä hieman erilainen keksi.

(Itsellä valmiin keksin paino on noin 8-10g, saatoin tehdä hieman tarkoitettua pienempiä, joka saattaa toki osaltaan vaikuttaa paistumiseenkin.)

Nauttikaa!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 28 grammaa

Juanada
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 178g1262kcal1.3g0.7g142.2g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g142g554kcal0.3g137.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.7g23kcal0g5.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 78g112kcal9.8g0.2g8g0g
Turkinpippuri, tyrkisk peber, original107g400kcal0.1g98.1g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 231g793kcal23.5g161.7g2.8g8.1g
Leivinjauhe 7.1g13kcal0.4g2.7g0g0g
Kinuskikastike 36g151kcal0.3g20.1g7.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1568g6612kcal71.4g854g321.4g16.2g
Valittu annoskoko784g3306kcal35.7g427g160.7g8.1g
Annoskoko puolitettuna392g1653kcal17.9g213.5g80.4g4.1g
Arvot/100g100g422kcal4.6g54.5g20.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=88760