Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)3220g1030kcal106.3g144.9g0g0g
Hiiva 161g120kcal21.1g1.8g0.6g11.1g
Siirappi 1352g4077kcal1.4g1002g0g0g
Vehnälese 193g441kcal25.7g29.8g8.7g72.4g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)773g2929kcal90.4g595g17g110.5g
Suola, annos 3g48g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2093g7181kcal213.3g1465g25.1g73.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15680g31555kcal916.4g6477g102.8g534.4g
Valittu annoskoko7840g15777kcal458.2g3238.5g51.4g267.2g
Annoskoko puolitettuna3920g7889kcal229.1g1619.3g25.7g133.6g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881